RenAn CNC oktató-szimulátor

Biztonságos és megbízható
A virtuális gép kifinomult 3D animációs megjelenítéssel működő szoftver. Rendkívüli előnye az oktatásban az, hogy ezzel elkerülhetők a nem kívánt ütközések, szerszámtörések, így a szoftver segítségével bárki, bármikor felügyelet nélkül gyakorlolhat esztergáló és maró üzemmódban.

Energia- és költséghatékony megoldás
Egy tényleges szerszámgéphez képest nem jelentkezik nagyobb energiaigény, továbbá a járulékos költségek (szerviz, karbantartás, anyagköltség, olaj, hűtővíz stb.), miközben a forgácsolási folyamatok, egy valódi CNC szerszámgépnek megfelelően végezhetők el.

Folyamatos ellenörző üzemmód
Automatikus üzenetküldés nullapontfelvétel elmulasztásakor, ütközéskor,vagy más hiba előfordulásakor.

Szimulálható vezérlők
A rendszer a következő vezérlők szimulációjára alkalmas: Fanuc, Syntec, Mitsubishi, Heidenhain.

Egyszerű kezelhetőség, áttekinthető grafikus felület
A rendszerben előforduló bármilyen (akár a kezelésből eredő) hiba, ütközés egyszerűen megoldható a „gép” helyreállításával (Reset). Elég megadni a kívánt szerszám-, munkadarab paramétereit, valamint a lefogók helyét az XY síkban a megmunkálás elkezdéséhez.  Emellett a szimulátor felhasználóbarát grafikai megoldásokkal is rendelkezik – mind a szerszám, mind a munkadarab színe szabadon változtatható a jobb elkülönítés érdekében. A monitoron külön ablakban, de egyszerre látható maga a szimuláció, a vezérlő, valamint a kezelőpult. Így a felhasználó bármilyen funkciót egy egérkattintással elvégezhet, valamint a különféle nézőpontnak köszönhetően áttekintheti az NC kódokat, figyelheti a megmunkálási folyamatot.

Hardverfeltétel
A szoftver asztali PC-n, és laptopon is futtatható. A szoftver CNC kezelését emulált CNC kezelőpanellel segíti.

Grafikai megjelenítés
A 3D testmodel (solid) segítségével a felhasználó megfigyelheti a teljes eszterga, vagy maró megmunkálási folyamatokat. A rendszeren kívül készült CNC programok szintén beolvashatók és szimulálhatók.

Szerszám és munkadarab koordinátarendszer beállítása
Mint a valóságban: a szoftver által szimulált gépen belüli szerszámbemérővel, és éltapintóval meghatrázohatók a programozott a szerszám hossza, valamint a munkadarab nullapontjának XY koordinátája.